روانشناسی

تاثیر سلامت روان بر سلامت جسم

تاثیرات سلامت روحی بر روی سلامت جسمی

رابطه مستقیمی بین سلامت روح و سلامت جسم وجود دارد. این به این معنی میباشد که حتی تغییرات جزئی در سلامت روحی و روانی تاثیرات خود را بر سلامت جسمی می گذارد و بالعکس. چگونه سلامت روح و سلامت جسم تاثیر می گذارد؟ علائم ناسالم بودن سلامت روحی چیست؟ سلامت روحی مهمتر می باشد یا سلامت جسمی؟ رابطه افسردگی با بیماری های جسمی چیست ؟این ها سوالاتی هستند که ما می خواهیم در این مقاله به آنها بپردازیم و جواب ها را با هم مورد بررسی قرار دهیم. در ادامه مطلب سلامتی روح بر سلامت جسم همراه ما باشید.

تاثیرات افسردگی در رابطه با بیماری های جسمی

افرادی که با بیماری افسردگی دستو پنجه نرم می کنند، نسبت به مردم عادی سه برابر بیشتر به بیماری های جسمی مزمن مبتلا می شوند.

و همینطور افرادی که درمعرض بیماری های جسمی مزمن قرار می گیرند، در قیاس با افراد عادی دو برابر بیشتر دچار حالت خلقی نامناسب یا اضطراب می شوند.  طی پژوهشهای به عمل اومده از هر دو نفری که دارای افسردگی و یک بیماری جسمی هستند یک نفر آن ها، در فعالیت های روزانه خود دچار مشکل می شود.

سلامت جسم

به نقل از انجمن روانشناسی آمریکا، اگر از نظر روحی بیمار باشید سلامت جسمی شما نیز علائمی از پریشانی را نشان خواهد داد. به همین نحو، اگر از نظر جسمانی احساس ضعف و سستی کنید، سلامت روح و سلامت جسم شما نیز تحت تاثیر قرار می گیرد. بنابراین، ارتباطی قوی بین ذهن و بدنتان وجود دارد که بر سلامت کلی شما تأثیر می‌گذارد.

طی تحقیقات انجام شده تاثیر متقابل سلامت روان و جسم به اثبات رسیده است. سلامت روح و سلامت جسم به طور اساسی به همدیگر ارتباط دارند. فردی با علائم روانی جدی، در معرض خطر بیشتری از انواع مختلف بیماری های جسمی قرار می گیرد. برعکس، در فردی که بیماری جسمی مزمن دارد، افسردگی و اضطراب دو برابر بیشتر از فرد عادی در فرد بیمار دیده می شود.

بیماری های روانی و جسمی می تواند کیفیت زندگی فرد بیمار را تحت تاثیر قرار دهند و در طولانی مدت باعث به وجود آمدن  عوارض جدی تری شوند. شناخت و درک ارتباط بین ذهن و جسم می تواند فرد را وادار کند تا از انواع بیماری های جسمی، پیشگیری کرده و بعد از تشخیص هر بیماری به دنبال درمان آن باشد.

وجود استرس و مشکلات پیرامون آن

استرس، اضطراب، و افسردگی می‌توانند باعث مشکلات بیشماری در سلامت روح و سلامت جسم شما، مانند اختلالات خواب، مشکلات هضم، پشت درد ، سردرد، خستگی، و… شوند.

هورمونهای استرس در بدن منتشر می‌شوند، که ممکن است فشار خون را بالا برده و موجب خشم، پرخاشگری، ترس، و یا هر احساس منفی دیگری در فرد بیمار شوند.

اگر این حالت برای مدتی طولانی ادامه یابد، مداومت سطح بالای هورمونهای استرس در بدن باعث تغییرات شیمیایی مغز می‌شوند. این حالت می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، سکته مغزی، مشکلات خواب، سردرد، و دیگر بیماری‌های مزمن شود.

تاثیر بیماری های روانی بر تنفس چیست؟

در مبتلایان به بیماری های روانی احتمال ابتلا به بیماری های مزمن تنفسی از جمله بیماری انسدادی مزمن ریوی (COPD)، برونشیت مزمن و آسم را به طور چشمگیری افزایش می یابد.

سیگار، سیگار کشیدن به عنوان یک عامل خطر برای بیماری ها تنفسی شناخته شده است. سیگار به دلیل داشتن سموم به طور کل برای ریه و سیستم تنفسی ضرر دارد سیگار کشیدن به مدت طولانی می تواند آسیب های جبران ناپذیری را به ریه ها وارد کند . از طرفی مبتلایان به بیماری ها روانی سیگار بیشتر مصرف می کنند. این طرز فکر را به خود قبولانده اند که سیگار باعث ارامش انها میشود اما خود سیگار باعث اعتیاد می شود و اعتیاد یکی از عوامل مهم در بروز بیماری های روانی می باشد سیگار شاید در مدت کوتاه به دلیل داشتن نیکوتین آرامش نسبی در فرد ایجاد کند اما در دراز مدت باعث صدمات روحی و جسمی در فرد می شود.

آیا چاقی مفرط در سلامت روح و سلامت جسم تاثیر دارد؟

چاقی در دو گروه کودکان و بزرگسالان به صورت یکسان شایع است، چاقی مفرط در فرد باعث می‌شود فرد بیمار کند و تنبل شده  و نسبت به بیماری‌های مختلف و عفونت آسیب پذیرتر گردد. از طرف دیگر، اگر تناسب اندام نداشته باشید، خلق و خوی شما عوض می‌شود، که باعث می شود شما تحریک پذیر و بد خو شده و تندرستی و سلامت شما را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

علائم روانی

بدن ما سیگنال ها و پالس هایی را می فرستد و به ما میگوید که همه چیز به خوبی پیش نمیرود و یک جای کار لنگ میزند. عواملی مانند: نداشتن تعادل در رفتار، پرخاشگری ، دوری از اجتماع ، ترس از ورود به جمع ، بی خوابی، عدم اشتهای کافی، قدرت تصمیم گیری پایین، صدمه زدن به خود و… می تواند از علائمی باشد که نشان دهنده نقص در سلامت روح و سلامت جسم فرد است.

دارو درمانی بهتر است یا روان درمانی؟

دارودرمانی مزایا و معایب خاص خود را دارد در عین حال که سریع جواب می‌دهد اما در مقایسه با روان درمانی اثرات کوتاه مدت تری دارد. علاوه بر آن، عوارض احتمالی داروها را نباید نادیده گرفت. اغلب مردم به دلیل اینکه دارودرمانی به مراتب، هزینه‌های بسیار پایین تری نسبت به روان درمانی دارد، سعی می‌کنند مشکلات سلامت روح و سلامت جسم را با کمک دارو حل کنند.

اثرات روان درمانی معمولا پایدارند، اما آثار دارو سریع از بین می‌رود. در روان درمانی بدون اینکه به دارو وابسته باشید یک سری مهارت‌های خاص فرامی گیرید که به وسیله آنها بیماری یا مشکل به تدریج کمرنگ می‌شود و در نهایت کاملاً از بین می‌رود. در عین حال در پروسه روان درمانی شما با تجربه رابطه‌ای انسانی، یک حامی هم پیدا می‌کنید و به‌عنوان یک مراجعه کننده می‌توانید به طور کامل روی مشکل خود تمرکز و آن را کنترل کنید. به نظر بیشتر روانشناسان، چنانچه بیمه شامل جلسات روان درمانی شود، افراد همان ابتدا سراغ دارو نمی‌روند و سعی می‌کنند از روش پایدارتر روان درمانی کمک بگیرند.